Η ιστορία μας
Η ιστορία της εταιρείας μας και η παράδοση μας στην παρασκευή του παραδοσιακού γιαουρτιού ξεκινά το 1957, όταν ο Χατζηγιαννακίδης Παντελής, ιδρυτής της σημερινής εταιρείας με το διακριτικό τίτλο « Η ΘΕΡΜΗ», ανοίγει ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην οδό Μαρασλή στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο παράγει και πουλάει παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι από φρέσκο γάλα σε σκεύος της εποχής, γνωστό με το όνομα ‘τσανάκα’. Το 1967 ξεκινά, παράλληλα, και τη διανομή του γιαουρτιού σε μικρά μπακάλικα και ταβέρνες της πόλης.
Το 1969 ανοίγει στην οδό Βασιλίσσης Όλγας το γαλακτοζαχαροπλαστείο ‘ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ’ με προϊόντα που παράγει ο ίδιος, κυρίως γιαούρτι και παγωτά, το οποίο γρήγορα αποκτά φήμη για τα φρέσκα και παραδοσιακά προϊόντα του. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει και τις διανομές χονδρικής του γιαουρτιού σε πήλινο σκεύος του κιλού.
Το 1976 αποφασίζει ν’ασχοληθεί μόνο με τη χονδρική πώληση του πρόβειου γιαουρτιού και ανοίγει στη περιοχή Βότση Θεσσαλονίκης ένα εργαστήριο γιαούρτης. Προμηθεύει μικρά μπακάλικα της πόλης, αλλά και τα πρώτα μεγάλα καταστήματα σούπερ-μάρκετ που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή. Επίσης, αποκτά πολλούς πελάτες και εκτός Θεσσαλονίκης ,όπως Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Νάουσα και Χαλκιδική.
Το 1986 μεταφέρει την έδρα του στην περιοχή Γεωργικής Σχολής Θέρμης και ονομάζει το προϊόν του « Η ΘΕΡΜΗ ». Παράλληλα, θέλοντας να διευρύνει περισσότερο την γκάμα των προϊόντων του, το 1992 προσθέτει και την παραγωγή παραδοσιακού αγελαδινού γιαουρτιού και το 2000 την παραγωγή του Αριάνι.
Το 2006 την εταιρεία αναλαμβάνουν οι γιοι του, οι οποίοι μέχρι και σήμερα, πιστοί στην ποιότητα και στην παράδοση του παραδοσιακού γιαουρτιού, διατηρούν αναλλοίωτη τη συνταγή παρασκευής του γιαουρτιού, που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους,